"Явор Колев е достатъчно добър професионалист и това, което прави, е да спазва закона, да се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост". Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос как би коментирал исканата оставка на началника на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП.

Припомняме, на 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор "Кабел Сат Запад" в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията голяма част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което предизвика протест в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

Спрените кабелни оператори обвиниха Явор Колев от ГДБОП в лъжи

Спрените кабелни оператори обвиниха Явор Колев от ГДБОП в лъжи

Не по този начин се печелел авторитет пред гражданите

Само два дни по-рано от Сдружението на кабелните оператори споделиха опасенията си, че ГДБОП подготвят мащабна акция срещу тях под предлог за защита за закона за авторското право и сродните му права.

В понеделник пък те обвиниха началника на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев в разпространяване на лъжи по техен адрес, заявявайки, че не по такъв начин МВР трябва да печели авторитет сред гражданите.

Днес в 13.30 ч. пред сградата на Министерския съвет ще се състои протест на кабелните оператори срещу акциите на ГДБОП.

По думите на вътрешния министър операциите на ГДБОП, проведени съвместно с Европол, касаят сериозен проблем, който засяга както държавния бюджет, така и имиджа на страната. Маринов обясни, че действията на специалните органи били насочени само към апаратура и програмни продукти без съответния лиценз.

МВР няма информация за гръмоотводи по сградите

МВР няма информация за гръмоотводи по сградите

Данните не се събирали от Вътрешното министерство