Обединени патриоти "скочиха" срещу Гей парада утре. В обединението влизат Атака, ВМРО, БНРП, БНС, Национална съпротива, НФСБ.

Десислав Чуколов от Атака припомни, че утре се навършват 10 години от кончината на Николай Хайтов. Вместо общината, вместо държавата да отбележи тази годишнина по подходящ начин, да се обясни на младото поколение кой е Николай Хайтов и за какво се е борил, вместо на висок глас да се чуят неговите думи, че агрегатното му състояние е националист, че и главата му да отрежат пак ще казва "Да живее България", утре ще се проведе гей парад, посочи той.

Нашата цел не е да провокираме насилие. Но не можем да изключим възможността граждани, силно подразнени от агресивния характер на това събитие, да прибегнат до крайни форми на протест. Тъй като силно желаем до ексцесии да не се стига, категорично препоръчваме „София прайд" да бъде забранен.
ВМРО в писмо до Фандъкова

По думите му патриотичните организиции, включени в патриотичното движение, са категорично срещу утрешния прайд. Ние искаме обаче всички останали политически сили в този парламент и извън него да си кажат мнението, настоя Чуколов. Нека Бойко Борисов от ГЕРБ, нека Сергей Станишев, нека от Синята коалиция, нека Яне Янев да излязат и да кажат тяхната позиция по този въпрос, заяви националистът.

По думите на Ангел Джамбазки от ВМРО националистите са се обединили в една обща позиция срещу това да се налага на обществото, че "трябва да се приеме едно различие за норма" и срещу натрапването на начин на живот, както и срещу вмешателството на чужди посланици във вътрешните работи на страната ни.

Патриотът е против това, че американският посланик Джеймс Уорлик, който застава зад прайда, ще дава утре "урок по демокрация". Не харесваме тези демонстрации, категоричен бе Джамбазки.

Няма да приемем и не приемаме еднополови бракове, няма да приемем и не приемаме осиновяването на деца от така наречени родители от един и същи пол, допълни той. Това според нас е заплаха за държавността особено във времето на може би най-големия демографски срив, който някога е претърпявала българската нация, коментира още общинският съветник от ВМРО в СОС. Ще водим тази война, докато я спечелим, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Според националистите гей общността става все по-нагла в исканията си. Контрашествие на патриотите тръгва утре от 10.00 часа от НДК. Атакистите пък са готови с радикални промени в изборното законодателство за "осветяване" на хомосексуалистите. Те искат всеки кандидат за участие във властта да декларира сексуалната си ориентация, както и дали е член на масонска ложа.

Десислав Чуколов бе категоричен, че в Атака нямат гейове. От ВМРО обаче малко "кривнаха" от категоричната позиция на Атака, Джамбазки подчерта, че във ВМРО не се интересуват кой с кого си ляга, но са против парадиране със сексуалност.

Обстановката в кулоарите се нажежи, когато Сашо Диков попита атакистите, след като са защитници на морала, дали смятат за морално семеен мъж да има извънбрачна връзка.
Аз съм политик и не се занимавам с мръсни гащи, отговори Станислав Станилов, поел тежката задача да защити морала на лидера си Волен Сидеров.
По-важен според него е планът "Сидеров", а не личният живот на лидера на Атака.

Друга журналистка бе обявена от Павел Шопов за лесбийка, след като попита защо след като личният живот не ги интересува, искат политиците да обявяват сексуалността си.