Няма друга държава, в която един доказано провален министър да излезе и с искри в очите да защитава мерки, които ощетяват хората и ги лишават от здравеопазване. Това написа във Фейсбук червеният лидер Михаил Миков.

Той обяснява, че сутринта е гледал здравния министър Москов и е изпитал срам, че този човек е министър в страната ни.

Миков твърди, че Москов сам е отменил половината от т.нар. си „реформа”. Останалата част пък била отхвърлена от Конституционния съд.

От 1 април ни чака основен пакет здравни услуги, закани се Ваньо Шарков

От 1 април ни чака основен пакет здравни услуги, закани се Ваньо Шарков

Променят Закона, за да защитят и следващите здравни министри

„Едно е ясно – ако така предпочита министърът, нека освен чуковете, да си взима и сърповете и да освобождава поста си, колкото може по-бързо”, призовава го социалистът.

Припомняме, че след като Конституционният съд отхвърли част от реформата на Москов, червеният лидер го призова „да си взима чуковете” и да си ходи.

Тази сутрин в телевизионно интервю министърът го контраатакува, заявявайки: „На Миков и колегите му в главата им са само сърпове и чукове".

В социалната мрежа Миков подчертава, че заканите на Москов от екрана оставали проблем на собствената му интелигентност. Той е убеден, че ако здравният министър подаде оставка, това щяло да бъде в интерес на страната.

Според Миков обаче Москов нямал сили да си тръгне сам. Затова отговорността за действията му все повече щяла да тежи на всички, които са го подкрепяли и подкрепят и сега - Борисов, ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, АБВ и БДЦ, заключва Михаил Миков.