След проведено онлайн заседание на Централния съвет ДПС избра състава на своя оперативен орган - Централно оперативно бюро, съобщават от партията. 

За заместник-председатели на партията са избрани:

Ахмед Ахмедов-Организационна дейност

Йордан Цонев - Зелен пакт-Икономическа политика-Бюджет

Станислав Анастасов - Зелен пакт - Европарламент - Либерални политики

Халил Летифов - Зелен пакт - Транспорт - Информационни технологии

Хасан Азис - Зелен пакт - Местно самоуправление - Регионални съвети

Членове на ЦОБ са: Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк, Имрен Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменовa, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Янко Янков

В своя декларация от ДПС подчертаха, че изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти.

Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие. С идеи и аргументи в една толерантна кампания, категорични са те. 

От ДПС изтъкват още, че всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание. По думите им от изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата.

Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз, пишат те в декларацията си.

Два варианта за изборите - или всички срещу ГЕРБ, или възроден ГЕРБ

Два варианта за изборите - или всички срещу ГЕРБ, или възроден ГЕРБ

Тези два варианта открои социологът Първан Симеонов

От ДПС са категорични, че всички българи отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката.

Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години, отбелязват от ДПС.

Вече трябвало да мирише на избори

Вече трябвало да мирише на избори

Според политологът Димитър Аврамов Мая Манолова и "Отровното трио" си направили чист пиар