Законът за културното наследство е куц. Това заяви министърът на културата Велислав Минеков по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия. Проблемите в работата на фонд Култура се дължат на сакатия закон, по думите му. Проблем има и с кадрите там. Минеков настоя за законодателни промени.

Христо Петров от ПП попита дали е редно в екипа на министъра да е Светослав Трайков, съветник на министъра, който е признал, че трови кучета с антифриз. Според министъра на културата този човек бил намразен още от времето на протестите. Минеков увери, че Трайков има качества и ще е част от екипа на МК, докато той е министър.

Освободен е Светослав Трайков, член на Съвета на директорите на НДК

Освободен е Светослав Трайков, член на Съвета на директорите на НДК

Със заповед на министъра на културата проф. Велислав Минеков

Ерджан Ебатин от ДПС попита как Татяна Дончева е попаднала в "13 века България". Министърът каза, че лидерът на Движение 21 няма опит само като депутат, а и често я срещал като музикант в зала "България". Надявам се и вас да видя там, пожела Минеков на народния представител от ДПС.

"Културна полиция" ще се бори с иманярите. Ангажираните в борбата с търсачите на културните ценности ще се обучават в чужбина и ще бъдат със специално оборудване, стана ясно още по време на дискусиите в комисията.