Решението за БТР-ите и предоставянето им на Украйна като трета военна помощ е политическо. Няма да го коментирам. Така главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира евентуалното предложение, което ще направят депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС в Народното събрание за оказването на поредната военна помощ на Украйна.

На повече въпроси за военната помощ за Украйна не бе отговорено.

Припомняме, че парламентарните групи на ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и ДПС ще предложат страната ни да изпрати трета военна помощ, която да дойде от резервите на МВР със 100 бронирани бойни машини на Украйна. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат. Тези бойни машини са отпаднали от употреба и не са излизали от складовете на МВР, уточни Мирчев, който очаква България да получи американска помощ, за да може да засилим своята армия.

Относно протеста на полицейските служители за по-високи заплати, Петър Тодоров увери, че цялото професионално ръководство на МВР стои и подкрепя искането за по-високи заплати на полицаите. Редно е да има увеличение на заплащането на полицаите, подчерта главният секретар на вътрешното ведомство.

Йордан Божилов изненадан, че МВР има толкова много БТР-и

Йордан Божилов изненадан, че МВР има толкова много БТР-и

Много е важно да се види в какво състояние са машините