БСП атакува МВР, че се ползва за политически натиск. На брифинг в Народното събрание Драгомир Стойнев обясни, че силовото ведомство се ползва като политическа бухалка.

Повод е становището на главния прокурор Сотир Цацаров по казуса Шумен. Малко преди това стана ясно становището от проверката на прокуратурата в Шумен. То е, че няма нарушения в работата на Районната прокуратура, след като на 8 февруари 2018 г. социалистите обвиниха институциите - прокуратура и полиция - в политическа репресия. Проверката на главния прокурор показва още обаче, че допълнително събираната информация е по инициатива на МВР-Шумен.

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Събирането на допълнителна информация не е възлагано от прокурора

Социалистът подчерта, че част от изисканите документи не са по искане на обвинението. Кой разпореди на областната дирекция да иска данни за членове и симпатизанти на БСП, питат социалистите. Какви мерки ще предприеме вътрешният министър, атакува Стойнев като според него се ползват институции за политически репресии.

Социалистите искат още Валентин Радев да се яви в парламента и да обясни действията на служителите си. Тази институция се ползва за политически натиск, категоричен бе Стойнев. Левицата иска конкретни мерки: Топката е в тяхното поле, заяви червеният депутат и допълни, че за тях тази тема е болезнена.
Не можем да преглътнем, че някой си е превишил правомощията, заяви още Драгомир Стойнев.

Чия е политическата инициатива да се проверяват партийни документи, питат още социалистите.

Партията ще вземе решение за партийния член, натопил съпартиеца си, заради което се стигна до скандала с БСП -Шумен. Левицата очаква поне извинение от вътрешния министър за случая.

В България се заплашва демокрацията, посочи Стойнев.

Радев ядосан, че БСП се топят взаимно, а намесват и МВР

Радев ядосан, че БСП се топят взаимно, а намесват и МВР

Ако имат вътрешни проблеми, да ги решават без да намесват полицията

Припомняме, че веднага след обвиненията от страна на БСП също на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев обясниче проверката е тръгнала от социалист, който подал сигнал срещу партийния си другар. Вътрешният министър отхвърли обвиненията за превишени пълномощия от страна на служители на МВР и призова, ако от БСП "имат вътрешни проблеми, да си ги решават по друг начин, но без на намесват полицията".