Всички проблеми са констатирани до момента и ще се приложат добрите практики за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. В това увери служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на пресконференция пред журналисти. Коментарът си той направи, след като представи екипа си, с когото ще работи.

Той е запознат за всички сигнали за полицейско насилие и всички проверки ще бъдат извършени внимателно. Не само ще бъдат санкционирани полицейските служители, които упражняват насилие, а ще се вземат и по-големи драстични мерки, подчерта Демерджиев, като добави, че в МВР работят 53 000 души.

Той заяви, че няма да има масови чистки в МВР.

Той увери, че всичко необходимо, което трябва да се направи за Шенген е направено. Ще дадем всичко от себе си, за да можем да влезем с "тази тройка" (служебният вътрешен министър и заместниците му) в Шенген, увери Демерджиев.

Полицията върна държавата на "Капитан Андреево"

Полицията върна държавата на "Капитан Андреево"

Приоритети на Демерджиев - честни избори, пътна безопасност, борба с битовата престъпност и контрабандата

По отношение на пътния травматизъм, Демерджиев заяви, че целта му е да обедини усилията на всички отговорни институции по темата. Резултатите ще ги намерим, ако разработим стратегия по темата. От всяка областна дирекция на МВР ще си изискат доклади за пътните инциденти и ще се обсъдят подробно въпросите. Ще се вземат трайни мерки и ако времето и възможностите ни стигнат, ще предложим и законодателни мерки, подчерта Демерджиев.

Служебният вътрешен министър отбеляза, че от основните проблеми по пътищата е чувството за безнаказаност. Всеки, който нарушава правилата за движение, трябва да бъде констатиран и наказан, настоя Демерджиев.

За пазара на наркотици Демерджиев добави, че ресурсът, с който разполага МВР ще е за изборите. Всички сили, които остават извън по-важните приоритети, ще бъде точно срещу лицата, които продават наркотици.

Демерджиев по стъпките на Рашков бори криминалния вот

Демерджиев по стъпките на Рашков бори криминалния вот

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков предаде официално "щафетата" на наследника си