Уго Чавес е пример за българските патриоти като държавник, който следва интереса на народа си, а не чужди интереси, не олигархични интереси.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров, който заедно с други депутати от неговата партия вписаха посланията си в книгата за съболезнования, отворена във венецуелското посолство у нас.

Сидеров изтъкна, че Чавес е венецуелски националист, който е точният пример какво трябва да се направи в България - връщане на ресурсите, на икономическите активи в български ръце и печалбите да работят за народа на България, а не за чужди компании.

Атака почете загиналите на гара Буново
Още...

Точно това, което Атака иска, Чавес го е направил във Венецуела, подчерта още атакистът и добави:

„Чавес и неговият път, неговият начин за управление е точният пример за управление на България. Точно това трябва да се направи и тук, за да има този висок стандарт на живот."

Според Сидеров, ще успеем да го направим, ако начело на държавата застане човек с характера, мисленето и смелостта на Чавес: „Днес венецуелските граждани са убедени, че друг път няма за страната им след като видяха и усетиха добрите последици от неговото управление."

Лидерът на Атака разказа и за един много интересен аналог, за който разбрал по време на 30-минутната си среща в посланика на Венецуела у нас. По същия начин, по който Сидеров е изобразяван с хитлеристка свастика на ръката, така американска телевизия е представяла и Уго Чавес.

Така са искали да отблъснат хората от него, но за щастие това не е станало във Венецуела. Тук донякъде постигнаха успех, но сега виждаме, че много хора на протестите скандират нашите лозунги и вече са узрели за това, което Атака говори осем години, коментира атакистът и добави, че е оптимист и за България.

По време на срещата двамата с посланика си разменили взаимно информация за това какво става в България и Венецуела.

Сидеров е използвал възможността да изясни един много важен въпрос, а именно за ситуацията около чуждите компании, на които е била отнета концесията. Той добави, че в България най-много се плашим от това, че ако си върнем златодобива или енергото в български ръце, ще плащаме много.

Венецуелските депутати му споделили и го успокоили, че чуждите компании, които те изгонили са завели дела, но са ги загубили.

Трябва да сме наясно, че не ни застрашават такива плащания, с които се опитват да ни плашат определени политици. България може да спечели делата срещу чуждите монополи, убеден е лидерът на Атака.