Пиар експертът Арман Бабикян коментира, че оставката на земеделския министър Румен Порожанов потвърждава подозрението, че премиерът освобождава лесно като бушони министри, които са част от ГЕРБ, но министри, назначени по договорка с други силови фактори във властта, ги освобождава много трудно.

По думите на Бабикян пред БНР "очевидно собственикът на Министерството на земеделието и храните е друг", като се има предвид забавянето на оставката на Порожанов.

"Тежките проблеми на Бойко Борисов са невидимите за обществото големи икономически съюзници, които започнаха да изпадат в тежка битка един с друг. В т. нар. "паралелен властови център" няма вече търпение, а има война. Единият силов център отдавна е известен като съюзник на министър-председателя, той притежава много медии (Делян Пеевски), а другият е свързан с безрадостното и силово минало на министър-председателя, който също не обитава България (Младен Михалев?). Единият премахна кандидата за бъдещ главен прокурор на първия силов център, той си отвърна с къщите за гости. Тази битка върви в подземието, където се намира и моралът на тези хора, за сметка на министър-председателя, който управлява с помощта на такива хора, а не с любовта и с гласовете на хората, което отдавна е фикция", коментира още Бабикян.

"Тази битка не носи гражданско спокойствие или удовлетворение, или промяна на страната ни от диктаторски режим към нормална демокрация", подчерта пиар експертът.

Според Арман Бабикян КПКОНПИ (антикорупционната комисия) е безсмислена, "защото работи само за властта и за нейните съюзници".

"Когато управлява мафията, има нужда от такъв тип комисии. Когато управляват гражданите, си има прокуратура. Да се обзаложим дали нещо ще се случи на министър Порожанов от страна на прокуратурата", убеден е анализаторът в безнаказаността на подалият оставка земеделски министър.

Припомняме, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов беше разпитан в качеството си на бивш ръководител на ДФ "Земеделие" в рамките на разследването за източване на европейски пари по програмата "Млад фермер". Разследването се води във връзка с обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков. Според обвинението той е използвал като подставени лица децата на свои служители, които са спечелили субсидии за милиони левове.

Едновременно с това обаче името на Порожанов като ръководител на фонд "Земеделие" беше замесено и по аферите с къщите за гости - по този сюжет също тече проверка от прокуратурата. На този етап няма информация за разпитани, а привлечени като обвиняеми до този момент са подалият оставка зам.-министър Александър Манолев и подставеното му лице Ана Димитрова.