Повече от година и половина ние сме в диалог с "Воля" и лично с г-н Марешки. От доста време коментираме евентуално патриотично обединение и търсим сближаване за изработване на обща платформа, оттеглянето на ВМРО от коалицията даде тласък на тези отношения. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод създаването на "Патриотична коалиция Воля и НФСБ".

Той обясни, че от 2019 г. досега двете партии са в добър диалог, нямат разминавания и имат близки законодателни инициативи.

Симеонов подчерта, че НФСБ са държали на коалицията си "Обединени патриоти", но в нейните рамки са коментирали и формиране на една по-широка коалиция на патриотична база между трите партии - НФСБ, ВМРО и "Воля".

След като ВМРО ни изненада, процесът трябваше да бъде ускорен с оглед на приближаващите избори, посочи той.

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Патриотична коалиция - НФСБ и Воля

Симеонов не разбира защо новата коалиция е изненадваща, след като не е с партия, с която НФСБ има коренни противоречия, каквато е например ДПС.

Той изтъкна, че и НФСБ, и "Воля" на първо място са за защита на националните интереси както във външнополитически план, така и в икономически по отношение на големите енергийни проекти.

"За 4 години нито "Воля", нито г-н Марешки са били упрекнати в корупция, злоупотреби или далавери. Същото се отнася и за НФСБ. Успяхме да запазим своето лице чисто. Не виждам по-естествено от сближаването на тези две партии", категоричен бе Симеонов.

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Такова е желанието на над 75% на членовете на ВМРО

Той отказа да коментира дали биха подкрепили отново ГЕРБ за коалиционно правителство, тъй като все още не знае с каква програма ще излязат.

От думите му стана ясно, че новосформираната коалиция е отворена и за други членове, ако те са на патриотична платформа. Лидерът на НФСБ обаче бе категоричен, че с "Възраждане" не може да се постигне разбирателство, защото те по негови думи са ярко подчертано проруска партия. С КОД на Петър Москов обаче това било възможно.

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...