Не съм убеден, че от конструкцията на старата коалиция може да се появи нещо качествено и да помогне на хората. ИТН допринесе доста за вота на недоверие срещу правителството и не знам защо трябва да се прави втори опит за съставяне на правителство с третия мандат. Това заяви пред БиТиВи напусналият парламента депутат от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков.

По думите му запазването на кабинет в сегашния му формат, е компромис. Няма нищо страшно в предсрочни избори, като правенето на кабинет означава да останем на същото положение, в което сме били досега, настоя Гвоздейков.

Той заяви, че е бил изненадан как два часа депутатите са занимавали гражданите с неговата персона и освобождаване. Аз не си тръгвам, защото "Продължаваме промяната" има много ангажименти към обществото и трябва да ги изпълни, обясни той и добави, че не е бил задължен да изпада в обяснителен режим пред НС.

Това, което се опитва да направи опозицията като сензация няма да доведе до нищо, посочи бившият депутат.

Той отбеляза, че парите за медицинските хеликоптери са осигурени от Плана за възстановяване и устойчивост. Гвоздейков не се е молил да ходи да оглави някоя длъжност, а провел разговор с премиера в оставка Кирил Петков за проекта за авиолинейките. Преди това бившият депутат два пъти отказвал да оглави проекта.

"Поех ангажимента да бъда ръководител на проекта за авиолнейките с огромната отговорност да реализираме проекта, за да имаме система за спешна медицинска помощ по въздух. Проектът има изписани няколко страници на хартия, има визия, общи неща и няма нищо направено по проекта", изтъкна бившият депутат.

Затова Гвоздейков не вижда какъв е проблемът и какви са драмите от неговото освобождаване от парламента. Тръгвам си с надежда за нещо по-добро, а не с разочарование. Политическият модел у нас има нужда от промяна и без да минем в друга посока, няма как да се оправим, каза още Гвоздейков.

Обвинения към ПП за назначаване на депутат в Държавен авиационен оператор

Обвинения към ПП за назначаване на депутат в Държавен авиационен оператор

Георги Гвоздейков е гласен за поста директор на новосформирано държавно дружество "Държавен медицински въздухоплавателен оператор"