Ситуацията с язовирите показва, че у нас липсва държава. Както вървят нещата скоро ще имаме прокурор за боклуците, за приватизацията, за битовата престъпност - прокурор за всичко. В момента най-активната страна в нашата държава е прокуратурата за разлика от министрите, които носят персонална отговорност какво се случва в отделните сектори".

Това заяви пред bTV бившият регионален министър Костадин Паскалев.

По думите му у нас има започнати инвестиционни проекти, които обаче не се завършват. Той даде пример с язовир "Раянци" край Кюстендил, където са инвестирани много средства за изграждането му. През 2005 г. обаче е взето решение инвестициите да бъдат прекратени.

Паскалев поясни още, че всички язовири са изградени през годините на социализма, а в другите периоди няма такова мощно строителство.

"Когато има инвестиционен процес, има комисионни. Това за съжаление е истината в България. Във ВиК сектора не се реализират нещата, които са необходими, а онези, които са капиталоемки. Много отдавна в България общественият интерес е забравен, а само интересите на личности са важни", заяви още Паскалев.

"Къде е спал финансовият министър и не е видял какво се случва в тази сфера досега, запита той. По думите му първото нещо, което трябва да направи премиерът, е да поиска оставката му. Ако не го направи, би трябвало премиерът да поиска от прокуратурата да направи проверка на дейността на МС.

"Очевидно е, че и премиерът има отговорности в тази сфера", подчерта Костадин Паскалев.

"На голяма част от министрите и зам.-министрите в момента работата им е да стоят до Бойко Борисов, да са приближени до него и да се чувстват гарантирани, че няма да им се случи това, които се случи на Нено Димов. Той е виновен и отговорен, но какво прави в момента в ареста. Държавата търси отговорни, прехвърляне на отговорност и никакъв опит на решаване на проблеми", каза още бившият регионален министър.