За тази една година осъзнахме най-важното, а именно че мирът не е даденост, мирът е висша ценност, която трябва да се отстоява всеки ден. Това заяви в понеделник председателят на Народното събрание Рая Назарян, съобщиха от пресцентъра на НС.

Изявлението бе направено по време на възпоменателна церемония по повод първата годишнина от терористичното нападение на "Хамас" срещу мирни граждани на Израел в Централната софийска синагога. Събитието беше организирано от посолството на Израел в България и организацията на евреите "Шалом".

КСНС заседава за рисковете от криза в Близкия изток

КСНС заседава за рисковете от криза в Близкия изток

Кои представители на парламентарни партии се отзоваха?

Назарян посочи, че сме свидетели на поредния цикъл на ескалация на напрежението в Близкия изток - ескалация, която може да се окаже драматична и с непредвидими последици. Днес повече от всякога е необходима деескалация на напрежението - не само заради мира в Близкия изток, но и заради мира в целия цивилизован свят.

През изминалата година България нееднократно заяви своята солидарност и съпричастност с народа на Израел, припомни Назарян.

Снимка 685746

Източник: Народно събрание - пресцентър

България, по думите ѝ, подкрепя и ще продължи да подкрепя всяко конструктивно усилие на международната общност, насочено за осигуряване сигурността на Държавата Израел, гарантиране на регионалната стабилност и установяването на траен и справедлив мир в региона на Близкия изток.

Хизбула удари Израел на годишнината от войната в Газа

Хизбула удари Израел на годишнината от войната в Газа

Израелската полиция потвърди, че ракети са ударили Хайфа, както и голямо пристанище

Тук е моментът и да заявим отново нашата привързаност към ценностите на свободата, върховенството на закона, демокрацията и мира, завърши изказването си Рая Назарян.