През януари Парламентарната група на НДСВ ще направи анализ на дейността на правителството и ще го предостави на премиера и заместниците му. Това съобщи председателят на групата Станимир Илчев на заключителната пресконференция на ПГ за 2003 година.

Той отказа да уточни в кои министерства има слабости, но обясни, че целта на анализа е не да се искат оставки, а да се определи на кои министри да се окаже помощ. Илчев прогнозира обаче, че е възможно един или друг министър сам да се оттегли от поста си.

Догодина е възможно един или друг министър сам да се оттегли от поста си
-- Ст.Илчев
От своя страна зам.председателят на ПГ Мирослав Севлиевски не потвърди, но и не отрече, че ще има нова парламентарна група. Той заяви, че въпросът ще се дискутира през януари, като подчерта, че няма нищо лошо политическото пространство да се преструктурира на тематична и казуална основа.

Следващата година ще е "разделна" и ще бъде под надслов “Няма време”, обяви Севлиевски. Според него •няма време да чакаме 50-60 години да стигнем европолитическия стандарт и затова през 2004 трябва да бъде създадена политическата инфрастуктура такава, каквата ще бъде през следващите 10 година.•
2004 ще раздели политиците на две основни групи - такива, които са готови да карат постарому и другите, които не искат да си губим взаимно времето, уточни Севлиевски.
Той призна, че се е провалил в усилията си да направи дискусията в НДСВ тематична, а не личностна. Севлиевски се извини на журналистите, че често са им губили времето, че понякога са били скучни и телефоните им не са отговаряли.

От своя страна Станимир Илчев посочи, че идеята за тематични коалиции между отделните парламентарни групи има силни привърженици и в ПГ на Коалиция За България. Той уточни, че при него са идвали депутати от левицата да говорят по въпроса.

Жълтите определиха годината като интересна, сложна напрегната и съдържателна, като обявиха, че нямат провалено нито едно важно гласуване.