Не ми се иска да мисля, че опитът за дискредитиране на една международна компания има за цел дискредитиране на изводите в доклада, защото ако се опитвате да дискредитирате доклада, се опитвате да дискредитирате изводите в него, които показват, че банката е управлявана по един много лош начин.
Това каза министърът на финансите Владислав Горанов, който отговори на въпрос, свързан с доклада на компанията.

"Аликс Партнърс" е водеща международна компания за бизнес и управленски консултантски услуги и от създаването си през 1981 г. работи по едни от най-съществените фалити, измами и извънредни корпоративни ситуации. Над 1500 професионалисти работят в офисите на компанията по цял свят и предоставя услуги в повече от 200 държави.

По думите му компанията е възстановила десетки милиарди на заинтересованите страни, включително на правителство и застрахователни фондове. Горанов обясни, че компанията, съставила доклада за КТБ, е дъщерно дружество на компанията.

„Аликс Партнърс” е специализирана компания, която притежава необходимия международен опит и експертиза в разследване на банковите фалити и проследяване на активи, заяви министър Горанов.