В момента се изследват възможните мотиви за убийство на Алексей Петров, сред тях е включително и отмъщение. Самият Алексей Петров не се е чувствал застрашен и неговата охрана не е била съставена от професионалисти, които биха могли да го предпазят от организирано покушение. Защо е така - властта ще се опита да разбере.

Това бе обявено в Министерски съвет на брифинг след съвещание на кабинета, МВР и службите, като представител на прокуратурата не е участвал. На съвещанието е бил направен преглед на работата в последните дни с акцент убийството на бившата барета Алексей Петров.

Простреляната жена, която е била с Алексей Петров по време на покушението, е разпитана от следствените органи. Установен и е калибърът на оръжието, с което е убит Петров. Повече информация властите отказаха да предоставят.

Формиран е екип от различните структурни звена на МВР, който полага всички усилия да установи извършителя, мотивите и подбудите за убийството на Алексей Петров.

Това, което е установено, е, че няма връзка между различните убийства, които се коментират в медиите. Няма следа, която да показва, че са свързани по някакъв начин, отсече още в началото премиерът Николай Денков. За връзка се намеква с убийството на Къро в ЮАР, а за тежка криминогенна обстановка се говори и заради случая на насилие над девойка в Стара Загора и убийството с разчленяване на труп в София, двойното убийство в Лозен.

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви категорично, че не може да се говори за гангстерска война, връщане на мутренски години и усложнена крими обстановка. Стоянов призова да бъдат оставени службите да си свършат работата в разследването на убийството на Алексей Петров.

Намеците нямало да откажат ПП от реформата в службите

Намеците нямало да откажат ПП от реформата в службите

Още реакции след убийството на Алексей Петров