Не е работа на служебно правителство да ни вкарва в Еврозоната. Тази позиция изрази бившият финансов министър Владислав Горанов на пресконференция в централата на партията.

Според него не е сега моментът да се задейства тази процедура, защото ще получим отговор "Не". Освен това членството в европейския валутен механизъм изисквал дългосрочни ангажименти.

Категорично сме за влизане в Еврозоната, подчерта Горанов. По думите му обаче служебният кабинет искал да влезе в историята с тази идея.

Припомняме, за първи път идеята още сега да се подаде кандидатурата на страната ни за влизане в Еврозоната беше огласена от служебния външен министър Ради Найденов още в началото на неговия служебен мандат. След това премиерът Герджиков не веднъж заявява, че е амбициран в тази посока. Такива амбиции изразиха и министри от кабинета му. Миналата седмица обаче премиерът изказа по-песимистична позиция по въпроса.

Служебният кабинет мисли как да ни вкара в Еврозоната
Обновена

Служебният кабинет мисли как да ни вкара в Еврозоната

Герджиков смята, че няма пречки

ГЕРБ атакува управленската програма на левицата. Намесата в икономиката, винетките, по-евтино билетче в столичния градски транспорт, всички тези обещания на левицата притесняват хората на Бойко Борисов. Бившият финансов министър Владислав Горанов показа схеми на дълга, когато управляват социалистите.

Герберите намалили дълга, подчерта Владислав Горанов. Изключително притеснително е изместването на дебата от реалните проблеми на държавата, смята той. Милиарди са вложени в нови автобуси и метро, а това нямало как да струва 50 евро цента.

Според определението на Горанов от БСП са "аритметични магьосници", с което показва безотговорност към управлението. Досега БСП са се пестили да говорят крайни неистини, според Горанов. Той подчерта, че под угроза е посоката за развитие на страната.

Положихме огромни усилия да предлагаме решения в нашия мандат, похвали се той. Герберите са разочаровани от предизборния дебат. Безотговорно и опасно е да се говори популистки. На Волен Сидеров му отивало, на Нинова - не.

Георг Георгиев се похвали, че по времето на ГЕРБ държавата е била на първа скорост. Ние сме първенци редом до най-развитите европейски страни, категоричен е той.

За СЕТА Георгиев отсече, че това е пробив да паднат визите за Канада. Иначе е спокоен, че пазарът нямало да бъде залят с ГМО. По закачката от сутринта за износа на кисели краставички, Георг Георгиев подчерта, че също е притеснен защо те са изчезнали от руския пазар, но при посещенията си в Русия, червените можели да договорят корнишони за Русия.