ЕРМ 2 (бел. ред. чакалнята на Еврозоната) май ни се размина. Това стана ясно от коментара на служебния премиер Огнян Герджиков в отговор на въпрос дали този кабинет ще подаде молбата ни за членството в чакалнята на Еврозоната.

Имам амбицията служебен кабинет да направи тази стъпка. България отговаря на 3 от 4 критерия, посочи Герджиков.

Служебният кабинет мисли как да ни вкара в Еврозоната
Обновена

Служебният кабинет мисли как да ни вкара в Еврозоната

Герджиков смята, че няма пречки

Припомняме, че миналата седмица премиерът коментира, че се работи по въпроса служебният кабинет да подаде кандидатурата ни за Еврозоната. Стана ясно, че няма никакви пречки това да бъде сторено от служебно правителство.

Това е политически въпрос, обясни Огнян Герджиков процеса на присъединяване към европейския валутен механизъм. Министър-председателят обаче не знае дали амбицията му ще се осъществи. Към днешна дата не мога да гарантирам, поясни Герджиков.

Служебният кабинет с идея да внесе кандидатурата ни за Еврозоната

Служебният кабинет с идея да внесе кандидатурата ни за Еврозоната

Идеята идва от външния министър Ради Найденов

По време на отчета за първия един месец от встъпването в длъжност стана ясно, че този кабинет не е първенец по чистка. Кабинетът "Софиянски" отстранил повече хора.

За машинния вот Огнян Герджиков поясни, че касиране на изборите може да има, ако гражданите не са могли да упражнят правото си на глас, а самите избори не са проведени честно. Не виждам пречка да се гласува с хартиена бюлетина, каза Огнян Герджиков. Няма да се учуди обаче ако се атакуват резултатите за изборите.