Един месец добри дела отчете служебният кабинет.

Финансовите резултати са много добри. Това обяви на брифинг служебният премиер Огнян Герджиков, правейки отчет за изминалия един месец от встъпването в длъжност.

Готвят великденски добавки за най-бедните пенсионери

Готвят великденски добавки за най-бедните пенсионери

Размерът още не е ясен

Разчетите показват, че великденски добавки ще има за пенсионерите с пенсии под 314 лева. Това ще струва малко над 51 милиона лева

1 200 000 пенсионери ще получат добавки. Размерът им е 40 лева. 

Кабинетът предприема мерки за облекчаване на административните тежести за бизнеса.

Герджиков излъчва еврокомисар, ако след изборите няма правителство

Герджиков излъчва еврокомисар, ако след изборите няма правителство

До 26 март служебният кабинет няма да посочва кандидат

Министърът на отбраната Стефан Янев, който днес е рожденик, отчете резултатите от подготовката на изборите. Подготовката върви съгласно планировката без особени затруднения. Ще се спази конституционното право на хората да гласуват с хартиени бюлетини, коментира вицепремиерът по повод провала на машинния вот. Нямаме особени затруднения с изборния процес, отчете още Янев.

От своя страна вицепремиерът по председателството Деница Златева обясни какво е предприето по ръководенето ни на Европейския съюз. От думите й стана ясно, че се наваксва забавянето. През този месец ще се приеме комуникационната стратегия на българското председателство, а през април и културната програма.

Чакалнята на Еврозоната може и да ни се размине засега

Чакалнята на Еврозоната може и да ни се размине засега

Отговаряме на 3 от 4 критерия

Здравният министър Илко Семерджиев е доволен от подписването на Националния рамков договор. Отпадат лимитите и листите на чакащи.

В енергийния сектор е гарантирана стабилност. Възстановен е износът на ток, отчете кабинетът.

Работи се по изграждането на интерконекторите със Сърбия и Гърция. Не трябва да има никакво забавяне, закани се енергийният министър Николай Павлов.