Водещо за кандидатпрезидентската двойка на Патриотичния фронт и "Атака" ще бъде българският национален интерес. Това увери кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, Нотев ще се яви на президентските избори заедно с кандидата за президент Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

„Лидерите вече обявиха, че се търси по-широка подкрепа на основата на разбирателството, намерило израз в издигането на обща кандидатпрезидентска двойка. Разбира се, че идеята за патриотично обединение в политиката на България стои в по-далечен план. Затова ми се струва, че участието на президентските избори на Патриотичния фронт и „Атака” е крачка в тази посока”, обясни Явор Нотев.

Той уточни, че и тримата лидери - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, са участвали лично при реализирането на идеята за обща кандидатпрезидентска двойка и са положили много усилия, за да убедят и избирателите в правотата си.

Явор Нотев коментира и въпроса с евентуална промяна на евроатлантическия подход на президентската институция и на българската политика досега с думите: „Цялостна ревизия не виждам смисъл да се налага”.

Нотев изтъкна, че кандидатпрезидентската двойка ще обяви програма в пет точки за външната си политика. „Уверявам ви, че това, което ще е водещо, е българският национален интерес”, категоричен бе Нотев.