Министерски съвет е един екип, работещ добре, в това число и представителите на ГЕРБ. В това бе категоричен министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който е от квотата на "Продължаваме промяната".

"Ако слушаме медиите, социалните мрежи, ние падаме всеки ден. От 6 юни ни свалят всеки ден. Вижте, България се намира в много сложна ситуация, както и светът като такъв, геополитическата обстановка е много сложна. България има нужда от стабилно правителство. Министерски съвет си върши работата прекрасно", отговори на въпрос на News.bg Гвоздейков.

Коментарът на транспортния министър идва след острите думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, поставили под въпрос бъдещето на т.нар. "некоалиция", както и след изразеното силно недоволство от частни ЖП превозвачи, които твърдят, че таксите им за използване на държавната железопътна структура скачат с пъти.

Атанасов смята "сглобката" за необходима заради благото на държавата

Атанасов смята "сглобката" за необходима заради благото на държавата

Съпредседателят на ДБ настоя незабавно да се смени шефът на ДАНС

Според Гвоздейков в МС напрежение няма, а след втория тур на местните изборите в неделя ситуацията "ще бъде много по-различна".

"Предизборната обстановка предразполага много такива теми за дискусия, може би тя е катализатор. (...) Всеки има право да говори каквото иска, това са големи политически сили, които имат да говорят тези неща, за да ги чуят техните органи. Тяхно право е, никой не може да ги спре...", добави на въпроса ни Гвоздейков.