Заради водната криза трябва да бъде поета политическа отговорност от министрите Нено Димов (на околната среда и водите) и Петя Аврамова (на регионалното развитие) трябва да си понесат политическата отговорност. За това призова пред БНР бившият екоминистър в кабинета "Станишев" Джевдет Чакъров.

Запитан дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, Чакъров отговори, че все още не са разговаряли на тази тема. Той разкритикува БСП, че не са направили консултации с всички опозиционни партии за решението си да внесат вот на недоверие. "Това предопределя резултата... Ние вероятно ще заявим определена опозиционна позиция". 

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Продължава ремонта на другата авария в пернишкия кв. "Църква"

Видно е, че има проблем, че има пропуски, каза Чакъров. Той смята, че е необходим надпартиен консенсус за еврофондовете и европрограмите.

"Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири", каза Чакъров, който сега е депутат от ДПС и член на парламентарната комисия по околна среда и води.

България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси, изтъкна Джевдет Чакъров. 

Външен одит и мораториум за цените на водата иска Мая Манолова

Външен одит и мораториум за цените на водата иска Мая Манолова

Дали премиерът не иска да даде на концесия цялата водна структура, пита тя