Министърът на околната среда и водите Нено Димов сподели по време на парламентарния контрол, че с носталгия си спомня ските на Витоша.

Иначе той отговаряше на въпрос за развитието на Витоша. В момента се изготвя екологична оценка на Витоша. За да се ускори развитието на планината се обмисля дали да не се измени текущия план на Витоша.

Той спира развитието на Витоша от десетилетие, каза Димов. Не трябва да се отлага във времето развитието на Витоша, по мнението му. Екоминистърът е категоричен, че планината трябва да се върне на софиянци.

Фандъкова: Планът за Витоша да се приеме час по-скоро

Фандъкова: Планът за Витоша да се приеме час по-скоро

Големият дебат е за реконструкция и нови лифтови съоръжения

По-рано днес, Нено Димов обяви протеста за Пирин като политически. Водели го партии неуспели да влязат в парламента. "Този протест много ясно виждаме, че е политически. От самото начало беше политически".

"Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%", допълни министърът.

Нено Димов обяви протеста за Пирин като политически

Нено Димов обяви протеста за Пирин като политически

Хората, които протестират, вероятно не си давали сметка за какво точно протестират, водели ги партии неуспели да влязат в парламента