След като субсидията стана 1 лев, бе прието, че партиите не дължат наем за помещенията, които използват, а само трябва да се плащат парите за режийни разходи, със задна дата настоящият областен управител на София е начислил наем. Това коментира пред бТВ Стоян Мирчев от БСП по повод изнесените данни, че партията дължи 200 000 лв. стари задължения заради неплатен наем за "Позитано" 20.

Проблемът не е само при БСП, а и при други партии и ще бъде разрешен по съдебен път, категоричен бе Мирчев. Няма решение на съда, БСП ще обжалва, съобщи той.

Казусът не е имотното недоразбиране, а дали хора, назначени от служебното правителство, не се опитват да вкарат смут и да попречат на избирането на кандидата за президент Румен Радев, който БСП подкрепя, поясни Мирчев.

Нинова вече вижда алтернатива на Радев, прогнозира по-трудна победа

Нинова вече вижда алтернатива на Радев, прогнозира по-трудна победа

И Анастас Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване, предупреждава лидерът на БСП

Опитите за вкарване на смут няма да са успешни, стоим зад кандидатите Радев-Йотова, категоричен е той. По думите му областният управител не спазва разпоредбите на закона. Елементарен казус, насилствено се опитва да се вкара напрежение, заключи Стоян Мирчев.

Той коментира и действията на левицата сега - разграничили се от ГЕРБ и ДПС и се опитали да разговарят с новите партии. Мирчев обеща до началото на кампанията БСП да са готови с конкретни икономически мерки, които ще предложат на избирателите.

БСП ще защити правата си по съдебен ред за наема на "Позитано"

БСП ще защити правата си по съдебен ред за наема на "Позитано"

Отстраняването на областния управител ще утвърди авторитета на институциите