С атаката си срещу издигането на Петър Стоянов за кандидат-президент част от представителите на традиционната десница показват неуважение към собствения си цивилизационен избор. Такава позиция изрази Нери Терзиева, която беше говорител на Стоянов по време на мандата му. Коментарът й беше предизвикан от острите нападки срещу експрезидента от страна на активисти на Демократична България.

"След толкова хейт през последните дни, да попитам "десните" - като нападнахте Петър Стоянов, усетихте ли слюнка по собствените си бузи? Защото всъщност наплюхте себе си. Присмяхте се на собствените си пориви за цивилизационен избор, на труда си, на чистата си човешка енергия, хвърлена даром за демокрацията. Заедно с нашия Президент. Вие, "лидерите на мнение" в тази мрежа: Като се вайкате за "неправилния" Стоянов, усетихте ли сластната прегръдка на медиите от сивата зона, готови винаги да влязат в конкубинат с вас - вие да им пишете тезиси, те да публикуват онезиси и след това да материализират зад гърба ви. В звонк." - написа Терзиева във Фейсбук.

Петър Стоянов: Нито съм се предлагал, нито ми е предлагано

Петър Стоянов: Нито съм се предлагал, нито ми е предлагано

Фаталното разделение на десните и проевропейските избиратели обезсмисля всякакви разговори

Тя упреква осмиващите Стоянов, че принизяват самата президентска институция и рушат конституционния ред.

"Вие, които се опитвате да умножите по нула президентската институция: Като нападате заради съответната личност "Дондуков" 2, вие всъщност рушите конституционния ред на България. Заради Илия - на боклука и Свети Илия. Но това се връща - тази година ще е за трети път. Късните номинации за Президент са другия начин да се демонстрира неуважение. Нека се знае - Господ балансира тези неща - ще сте първите, на които Президентът ще потрябва.У нас се отглеждат най-артистичните оплаквачки на Нероден Петко. Шампиони. Честито, скъпи сънародници! (Така казва неотразимият Живко Желев)." - заключава Терзиева.

Името на Петър Стоянов в оборот - от "най-добрият президент" до "кой е той?"

Името на Петър Стоянов в оборот - от "най-добрият президент" до "кой е той?"

Според Мария Капон: Не е сериозно някой да се качва на гърба на Стоянов