"Мисля, че този парламент е безпомощен по отношение на задачата си да формира някакво нормално работещо правителство с малко по дълъг хоризонт. Колкото и едни нови избори да са изпитание за страната, за обществото, за държавата, във всякакъв план това е по- добрият вариант".

Това заяви пред БиТиВи депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според Томислав Дончев в следващите месеци не е възможна коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната". "Когато целият ти репертоар, причината да се появиш в Народното събрание, причина да вземеш властта е, че си хулил и обиждал някого, не знам как за тях е възможен такъв завой", уточни Дончев.

ГЕРБ готови да управляват още веднъж без комсомолски плам

ГЕРБ готови да управляват още веднъж без комсомолски плам

Готовността на опозицията изрази депутатът Тома Биков

По думите му оставката на правителството може да се окаже не вход към политическата криза, а може да се окаже изход. Не е хубаво основната цел на едно правителство да е оцеляването му, защото не остават сили за нищо друго, отбеляза Дончев.

Припомняме, че преди десетина дни лидерът на ГЕРБ Борисов обяви, че е бил против внасянето на вот на недоверие към правителството Петков, но не посочи кой е взел решение за обратното. Тогава пред актива на ГЕРБ Жени очерта и възможните оси на сътрудничество на партията му с други. ПГ на ГЕРБ държи значително по-твърда позиция по отношение на 

Относно спекулациите, че Бойко Борисов може да се оттегли от лидерството на ГЕРБ, Дончев отговори: "Г-н Борисов е председател на партията. Той не е народен представител. Той е безспорен лидер на партията, къде повече да се оттегли?"

Борисов отсява зърното от плявата и подкрепя Петков срещу Митрофанова

Борисов отсява зърното от плявата и подкрепя Петков срещу Митрофанова

Докато не свърши войната в Украйна, всички действия на правителството, ще бъдат подкрепяни

Припомняме, вчера държавният глава Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на първата по големина парламентарна група "Продължаваме промяната" с номинация на премиер Асен Василев