НФСБ доволни от мерките. Тези мерки са изключително необходими и адекватни, заяви на брифинг лидерът Валери Симеонов. Хората му хем са доволни, хем недоволни.

Днешните мерки са добри, защото не се затварят малките магазини, според Симеонов. Те опазвали в по-голяма степен здравните мерки. Той е доволен, че не се спират спортните състезания, защото те били един отдушник за затворените хора. Освен това всички отбори почти изкарали вируса.

НФСБ не са доволни, че малко късно се затварят училища и детски градини. В резултат сме на челни позиции по заболеваемост и смъртност. Още преди три седмици НФСБ настоявали за по-строги мерки.

Затварят молове, училища, детски градини и заведения до 21 декември
Обновена

Затварят молове, училища, детски градини и заведения до 21 декември

Мерките влизат в сила от петък вечерта

Валери Симеонов иска затваряне на междублоковите пространства, паркове и градини. И басейните трябва да се затварят, според НФСБ.

Партията иска и ограничения по влаковете, където се струпват хора. Валери

Симеонов не вижда обаче съпътстващите икономически мерки в подкрепа на бизнеса. Той иска финансова компенсация за всички затворени бизнеси. Тя да е в размер на 80% от оборота за миналата година, предлага НФСБ. Така ще отпадне мярката 60/40, според лидера на партията.

Управляващите отказали тази сутрин на НФСБ парламентът да работи дистанционно. В групата на ОП 20% са потърпевши от вируса, във Воля -50%.

Бърсането на дръжки и поставянето на маски не са достатъчни за ограничаването на заболяването в НС, категоричен бе НФСБ. Основно БСП не спазвали мерките.

Валери Симеонов иска налагане на триседмична карантина у нас

Валери Симеонов иска налагане на триседмична карантина у нас

Той настоява за затваряне на училищата, здравеопазването рухвало