Има актове, връчени на трима депутати от НФСБ, призна на брифинг пред медиите лидерът Валери Симеонов. Някои от санкционираните ще обжалват.

Един от депутатите е хванат без маска, докато пие кафе, с маска нямало как да пие. Ние сме за продължаване на по-строги мерки, обясни той.

НФСБ са дори за по-високи глоби. Мерките трябва да се спазват, те важат за всички, категоричен е Валери Симеонов. Всички ли обаче трябва да носят маски в НС, пита той.

Утре Валери Симеонов ще предложи Цвета Караянчева да регламентира изказващите се от трибуната да не носят маски. Маските по време на говорене влошавали дикцията. Той ще иска председателстващият заседанието също да не носи маска. Разстоянието между призидиума и трибуната е метър и половина, както е измерил Симеонов. За останалите депутати нямало как да се облекчат мерките, тъй като близо един до друг.

24 депутати са глобени от РЗИ за неносене на маски
Обновена

24 депутати са глобени от РЗИ за неносене на маски

Всеки, който не е съгласен с глобата може да обжалва

Не одобряваме поведението на колегите от ляво, които масово не спазват мерките, критикува Валери Симеонов. Поне половината от социалистите не носели маски, според него.

Трябвало да се прецизира разпоредбата на здравния министър, защото и членовете на Националния оперативен щаб говорели без маски.

Това дребно страшно животно коронавируса не подбира нито депутати, нито каруцари, нито багеристи, смята Валери Симеонов. Той не иска някой самонадеян социалист да го зарази.Някои червени носело маските като добитък юлар.

300 лева е съвсем нормална глоба, според лидера на НФСБ. Липсва обаче контрол, по думите му. За вчерашния мач на Симеонов не му се говори. На никой не му пука въобще какво се препоръчва, критикува той. Така няма да спрем заразата, недоволен е лидерът на НФСБ.

Депутатите се скараха да носят или да не носят маски

Депутатите се скараха да носят или да не носят маски

Караянчева сезира РЗИ за двамата депутати