Лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" отрича да е правил неприличен жест спрямо протестиращите днес пред Министерския съвет.

В специално изявление Симеонов опровергава "скалъпената" новина и подчертава, че той е политикът, който е подкрепил ресторантьорите да отворят.

"Категорично осъждаме създаването и използването на фалшиви новини, които забъркаха лидера на НФСБ Валери Симеонов с измислени обвинения за показан среден пръст към ресторантьорите по време на протеста. При положение че той излезе с подкрепа за бранша - както днес, така и в поредица от публични изявления през последните две седмици", посочват от партията и цитират медийни участия на Валери Симеонов, в които той застъпва тезата за отваряне на ресторантите.

Валери Симеонов размахал среден пръст към протестиращите пред НС?
Обновена

Валери Симеонов размахал среден пръст към протестиращите пред НС?

Управляващите отдавна са коалиция на неприличието и за нея размахването на пръст е нормално, възмущава се Мая Манолова

"Отварянето на училищата носи по-голям риск от това да бъдат отворени ресторантите и кафенетата. В една класна стая - където децата общуват емоционално, активно и са повече, опасността е по-голяма, отколкото в ресторанта - където сяда малка компания, има отстояние и общуването не е толкова близко. Аз съм за това ресторантите и кафенетата да бъдат отворени", цитират от НФСБ думи на Валери Симеонов.

Припомняме, по-рано днес лидерът на "Изправи се.бг" Мая Манолова изрази възмущението си от направения жест от страна на Симеонов и настоя за незабавно извинение. По нейни думи управляващите отдавна са коалиция на неприличието и за нея размахването на пръст е нормално.

Симеонов: Ресторантите да отворят на 4 февруари, по-безопасни са от училищата

Симеонов: Ресторантите да отворят на 4 февруари, по-безопасни са от училищата

Дискотеките обаче категорично не трябвало да се отварят