"Ние идваме!" остро протестира срещу приетите вчера на второ четене от правната комисия в Народното събрание промени в Изборния кодекс. В своя позиция формацията обявява, че промените са насочени срещу честността на изборите и срещу правата на българските граждани.

"Тази безумна нощ в парламента ни върна много дни назад. Всички в страната трябва да са наясно, че коалицията между БСП, ДПС и ГЕРБ и днес настоява корупцията да управлява България. Дисциплинираното им гласуване махна Обществения съвет към Централната избирателна комисия, защото очевидно свободните граждани ще гледат в ръцете на назначените от партиите им лица.", заявяват от "Ние идваме!".

Нинова съзря измами с машините заради яростната им защита от ПП и ДБ

Нинова съзря измами с машините заради яростната им защита от ПП и ДБ

Тя се възмути също, че ПП и ДБ не присъстваха при гласуването на обща декларацията на парламента за Шенген

Според гражданското сдружение се затруднява или дори става невъзможно гласуването на българите зад граница, както и изборът на техни представители в район "Чужбина", въпреки "често развяваното родолюбие" и големия брой наши сънародници, които живеят извън страната. От организацията посочват още, че едно от постиженията на парламентите след протестите е зачеркнато с "голяма корумпирана линия", защото превръщането на машините в излишен предмет отново отваря широко вратите за корупцията.

"За да опорочиш няколко стотин хиляди гласа са нужни пари и механизъм това да се случи. За да се възползваш от тези гласове в името на властта, се налага после да върнеш услугата на този, от когото си взел парите. Така корупцията в управлението е гарантирана още преди да са дошли изборите", подчертават от "Ние идваме!".

Христо Иванов: С ритник премахнаха район "Чужбина" от Изборния кодекс

Христо Иванов: С ритник премахнаха район "Чужбина" от Изборния кодекс

ДБ зоват БСП да изтеглят законопроекта си за промени в Изборния кодекс

От формацията заявяват също, че корупцията е гарантирана с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. "Всички трябва да знаят това, когато говорят за партии на промяната и партии на миналото. Опитите за мимикрия на БСП вече са излишни. В миналия парламент спасението се наричаше Крум Зарков. В този парламент спасение няма", допълват от гражданското сдружение.

Според организацията до това се е стигнало заради недалновидната политика от "партиите на промяната", които останали в малцинство, и заради реваншистката политика на "партиите на корупцията" при управлението на Бойко Борисов. "Днес отново се разиграва жалка комедия, в която депутатите отварят вратата за подправените протоколи и пуснатите накуп бюлетини, а "добрият" Борисов ги моли да не са толкова крайни. Има ли още кой да вярва в този жалък цирк", питат от "Ние идваме!" и обявяват, че ще подкрепят всеки протест, който защитава трудно извоюваните права за гражданите.

Борисов: Ние не искаме хартия, а честни избори

Борисов: Ние не искаме хартия, а честни избори

От думите му обаче излезе, че ГЕРБ и БСП са се разбрали при гласуването на председател на НС

"Перверзията властта да се взема с измама винаги има край и, ако тези, които са в Народното събрание, не го разберат сами, то ще им го обясним отново от площадите. Това е истинският избор пред депутатите, които трябва да гласуват промените в Изборния кодекс на второ четене. Жалко е историята да се повтаря, но който не е схванал първия път, ще се наложи да отиде на поправителен", коментират от формацията.

ДПС: Едни машини, ако са целта, означава, че са машинации

ДПС: Едни машини, ако са целта, означава, че са машинации

Венецуелските машини по модела на английските сериали или американската демокрация?