България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива.

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод информацията на международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута. Това стана ясно от видео, публикувано на фейсбук страницата на Борисов.

Standard&Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Standard&Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Оценката за рейтинга е подкрепена от ниския правителствен дълг

"Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония", изтъкна Борисов.

По думите му най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка. Борисов е в компанията на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов и финансовия министър Кирил Ананиев.

По тема за рейтинга Борисов благодари на финансовия министър Кирил Ананиев: "Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри".

Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалирали банки, каза Борисов.

Борисов отваря зелени коридори за ваксиниране

Борисов отваря зелени коридори за ваксиниране

Спад на смъртността от COVID-19 отчетоха Мутафчийски и Кунчев

Относно откриването на зелен коридор за ваксинация, премиерът каза: "Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките. Нали нямаше желаещи, а то опашки има", заяви Борисов.

Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът
Обновена

Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът

В над 100 училища ще бъдат изградени и иновативни STEM центрове