"С колегите от "Продължаване промяната" и "Демократична България" усещаме, че този парламент започна с фалстарт. Дори с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме."

Това заяви пред кандидатът за премиер на ПП bTV Николай Денков.

Той очаква Асен Василев и Кирил Петков да се включат в кабинета като експерти.

ГЕРБ няма да подкрепи Денков за премиер на девиантно поведение

ГЕРБ няма да подкрепи Денков за премиер на девиантно поведение

Десислава Атанасова изтегли модел "НДСВ-Борисов-Радев-Петков"

Денков вече е поканил всички политически сили за среща в Народното събрание утре, на която да бъдат обсъдят общите допирни точни. По думите му се търси "общото множество" - каквото учениците търсят в математиката.

За провалите в работата на НС Николай Денков обясни: "Първият фалстарт е дневният ред на Народното събрание, започна се с Изборния кодекс вместо с бюджета. Вторият е начинът, по който беше подходено към първия мандат. Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС нито беше експертен, нито независим от ГЕРБ."

ДБ спокойно биха поверили МС на Николай Денков

ДБ спокойно биха поверили МС на Николай Денков

На Христо Иванов не му се да гадае дали другите партии ще подкрепят Денков

"В нашия проектокабинет трябва да имаме и хора експерти, и политически ангажирани лица, за чиито действия партиите ще носят отговорност. Видяхме, че зад експертите могат да действат скрити политически лица", смята той. Денков даде за пример Божидар Божанов като "прекрасен експерт в областта на електронното управление, който има политическата подкрепа на "Демократична България". Според него са необходими точно такива хора.

"Възраждане" въздъхна без облекчение на номинацията на Денков

"Възраждане" въздъхна без облекчение на номинацията на Денков

Няма да подкрепя и няма да отидат на среща