Президентът Румен Радев остро се противопоставяше на съвместната охрана на въздушното ни пространство със съюзници от НАТО, а днес я приема, макар и мълчаливо, констатира бившият министър на отбраната Николай Ненчев. По думите му, поведението на държавния глава е двулично.

"В рамките на моя мандат направих законодателни промени за т. н. Air Policing, за да бъде възможно заедно с нашите съюзници от НАТО да охраняваме въздушното ни пространство и така да допринесем за нашата национална сигурност и за сигурността на нашите партньори! Тогава БСП, АТАКА и днешният президент Радев остро се противопоставиха на тази инициатива. Днес вече като главнокомандващ на въоръжените сили, встъпвайки дори във втори мандат, той позорно мълчи!" - написа ексминистърът в профила си във Фейсбук.

Той напомня също, че Радев предпочете вместо изтребители F-16 българската армия да закупи самолети "Грипен", които не са оборудвани по стандартите на НАТО.

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

Съмнения, че служебно е дисквалифицирана офертата за американски самолети...

"От довчерашния лобист на "МиГ-29" и удобния за Кремъл "Грипен", днес Радев приема, макар и мълчаливо съвместната охрана на въздушното ни пространство. Избраникът на Решетников не направи нищо през последните години за ВВС, освен да лобира за скъпи и некачествени ремонти на "МИГ-29" в Русия, както и да бави и спъва процедурата за придобиване на натовски изтребители.

Радев: Няма драма, въпросът е ясен - в момента Крим е руски

Радев: Няма драма, въпросът е ясен - в момента Крим е руски

Турция била важен партньор, но намесата в изборите ни е недопустима

Този човек е двуличник! Веднъж се хвали, че е възстановил диалога с Путин, а на другия ден твърди, че е атлантик. Следва опорките на Путин, че "Крим е руски", но в същото време твърди, че НАТО е гарант за националната ни сигурност! Радев е отвратителен полулист и острие на руските хибридни атаки в България!" - заключава Николай Ненчев.

Припомняме, изказванията на Румен Радев, че Крим е руски предизвикаха категорични възражения от страна на евроатлантическите ни съюзници.