БСП ще решат дали да подкрепят актуализацията на бюджета едва, след като я видят разписана черно на бяло.

Това заяви лидерът Корнелия Нинова, цитирана от "Нова". 

Добре е, че най-после и управляващите са узрели за това, че трябва да се направи актуализация на бюджета. Бъдещите разходи за борба с коронавируса трябва да минат през решение на парламента. Дали ще подкрепим, зависи от това какви параметри на актуалзиацията ще представи правителството пред нас", заяви тя. 

Социалистите са скептични към тегленето на нов външен дълг, това трябва да бъде крайна мярка.

От партията смятат, че има непостоянство в решенията на кабинета.

Владислав Горанов готви актуализация на бюджета

Владислав Горанов готви актуализация на бюджета

За да има готовност, когато пазарите позволят, за нов дълг

Припомняме, че по-рано стана ясно, че през следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в студиото на Нова телевизия.

Само преди дни финансовият министър заяви в студиото на "Панорама", че това ще се случи, ако и когато управляващите преценят, а иначе финансирането на мерките за интервенция на държавата в икономиката засега се предвиждат от преразпределяне.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи", заяви Горанов.

Владислав Горанов намекна за актуализация на бюджета

Владислав Горанов намекна за актуализация на бюджета

Финансовият министър добави, че може и икономиката ни да пострада

Усилията на държавата са насочени към запазването на заетостта и работните места, увери Горанов и обясни, че мерките подкрепят именно работодатели, които искат да запазят своите работници. Това се отнася точно до тези работодатели, които само преди два месеца искаха да внасят работна ръка от разни екзотични дестинации и се оплакваха от липсата на работна ръка. Нека сега да покажат своята ангажираност към своите налични работници, призова Горанов.