"Премиерът Борисов обвинява турската страна в лъжа. Това не звучи добре на фона на добросъседските отношения и личните отношения между Борисов и Ердоган".
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в село Дивотино по повод думите на българския премиер Бойко Борисов, че думите на външния министър на Турция Мавлют Чавушоглу за намеса от Турция в промените в българския Закон за вероизповеданията са лъжа.

Припомняме, след петчасовата среща с турския вицепрезидент Фаут Октай, българският премиер Борисов излезе ядосан и без извинение от Турция.

Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара е в контакт със София за намиране на решение за дълговете на Главното мюфтийство

"Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията", каза Нинова.

Според нея обяснението е, че когато години наред провеждаш васална външна политика, накрая резултатът е лош. "Нужна ни е политика с характер, възпитано и дипломатично, но и твърдо да отстояваме интересите си. Трябва да се каже и истината - имало ли е такава намеса или не", категорична бе Нинова.

Тя припомни думи на външния ни министър Екатерина Захариева, че разговори са водени. Първоначалният вариант на промените в Закона бяха променени.

"В окончателния вариант е факт - външното финансиране от Турция и други държави продължава, отсрочват се задълженията на мюфтийството и целите на Турция са изпълнени", каза още Корнелия Нинова.

АБВ подписа споразумение с 6 партии за евровота

АБВ подписа споразумение с 6 партии за евровота

От сантимент избрали името "Коалиция за България"

Лидерът на БСП разкритикува остро името на коалицията, с което от АБВ се явяват на евроизборите - "Коалиция за България". Според Георги Първанов, името е избрано като сантимент. Припомняме, че това бе старото име на коалицията на БСП

"Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й - по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има", заяви Нинова.

Цветанов предупреди да се внимава с изказвания, да пазим добри отношения с Турция

Цветанов предупреди да се внимава с изказвания, да пазим добри отношения с Турция

Цялата атака срещу себе си, Цветанов обяснява с наближаващите избори