"Неделя има избори в Турция, които се очертава да са много оспорвани, аз лично така си обяснявам изказването", коментира Цветан Цветанов в Поморие и категорично заявява, че не е имало никаква намеса в Закона за вероизповеданията

"Направихме всичко, водени от интереса и свободата на вероизповеданията у нас. Като съседни държави сме длъжни да запазим добрите отношения с Турция и да правим премерени изказвания", допълни той.

Нинова критикува и Борисов, и Първанов

Нинова критикува и Борисов, и Първанов

След дългогодишна васална външна политика резултатът е лош, категорична лидерът на БСП

Цветанов допълни, че "не бива да забравяме, че имаме и общи цели, свързани с бежанския поток, който е неизменна част от националната сигурност на двете държави".

ВМРО хвали Захариева и Борисов за категорична позиция към думи на турски политик

ВМРО хвали Захариева и Борисов за категорична позиция към думи на турски политик

Понеделник сутрин излизат на протест пред турското посолство

"В ГЕРБ очакваме да имаме най-много евродепутати в следващия Европейски парламент. Задължително трябва да имаме поне 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е напълно реалистична прогноза. Защо да нямаме и 8", вярва Цветанов.

Според Цветанов европейските избори ще дадат вот на доверие към ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов да продължат да изпълняват своята 4-годишна управленска програма, в която са заложени основите на държавния просперитет.

ГЕРБ показва какво я обединява с ЕНП, БСП подчертават своите различия с ПЕС и председателя й Сергей Станишев. "Мога да гарантирам, че в нашата листа с кандидати за евродепутати няма да има хора, обвинени за прани на пари в особено големи размери, защото това би означавало, че искаме да ги скрием в ЕП", обяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

Той прогнозира, че с обявяването на листата кандидатите ще чуят всякакви неверни неща от БСП. "На местните избори битката ще бъде отново безмилостна. Ще се стараят да дискредитират успешните кметове с компромати".

След изборите в Турция, България ще мисли за посолството и посланика ни там

След изборите в Турция, България ще мисли за посолството и посланика ни там

Захариева призова българските политици да не се повличат по религиозни теми в политиката

"В живота и политиката трябва да знаеш кога е дошъл моментът да направиш крачка назад или настрани, за да продължиш напред. Макар и да не съм нарушил закона, нямаше как да допусна този случай да урони престижа на партията. Аз се интересувам от силата и единството на ГЕРБ, а не от конкретни постове", коментира Цветанов.

Той подчерта, че е показал своята солидарност с колегите си Димитър Главчев, Валентин Радев, Николай Нанков, Ивайло Московски, Цецка Цачева и Ваня Колева, които без вина се разделили с позициите си.

"Трябваше да застана зад приятелите си. Аршинът трябва да е еднакъв за всички", посочи той.

Цветанов допълни, че БСП в такива ситуации могат само да дават оценки и да съдят, но не и да поемат отговорност, като дава пример с катастрофата край Бяла. Цялата атака срещу себе си, Цветанов обяснява с наближаващите избори.

"Вероятно всички сте видели водача на листата на БСП - обвинената в пране на пари в особено големи размери Елена Йончева - вчера да казва, че вярва на турската страна във връзка с изказването Мевлют Чавушоглу, но не и на премиера Борисов и правителство на България. Това национално отговорна политика ли е. Не е ли умишлено търсене на провокация. Това е потенциален риск за страната ни и от всяко излишно изказване - може да тръгне нещо, което да е заплаха за националната ни сигурност. В Гърция има увеличение на миграционния поток с около 30% спрямо 2017 г, а за България той е почти нулев. Това не е ли заслуга на българското правителство и на министър-председателя", коментира Цветанов.

Цветанов допуска руска намеса в атаката срещу него

Цветанов допуска руска намеса в атаката срещу него

Заради позициите му за F-16, Скрипал...