Категорично не и по никакъв повод не съм чувал от Турция да има намеса по Закона за вероизповеданията. Той беше дискутиран, имаше работна група и текстове отначало са обсъдени. Постигнатото е от разговори с всички вероизповедания.
Това заяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента малко след като депутатите приеха неговата оставка от народното събрание и от поста председател на ПГ ГЕРБ.

Нинова иска да се разследва намесата във вътрешните работи на България

Нинова иска да се разследва намесата във вътрешните работи на България

БСП имат 4 искания към управляващите

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че няма представа, няма информация за подобна намеса. "В неделя в Турция има избори. Нямам информация да е имало намеса, но в неделя има избори в Турция", повтори Карадайъ без да поясни каква връзка вижда между опита за влияне в българската вътрешна политика и изборите в съседна страна.

Карадайъ повтори отново: "Влияние върху нас не е имало, дори и опити не е имало. Дебатът беше публичен - всички участваха. Нямам факти, за да ви посоча. Посочвам ви публичен факт".

Менда Стоянова: Искането на Турция да простим дълговете на Мюфтийството бе изненада

Менда Стоянова: Искането на Турция да простим дълговете на Мюфтийството бе изненада

Дариткова предложена след разговор между Цветанов и Борисов

Бившият вече депутат Цветанов заяви, че в политиката всеки има право да справи своите изказвания. "До преди часове на ГЕРБ не е оказван натиск и това което чувам от лидера на ДПС - не е оказван такъв. Беше заложено даренията да отпаднат", каза Цветанов.

Според него с темата се преекспонира. "Знаете за даренията - не могат да ги възприемат, ако отпаднат. Контролът - само от субсидиите, които отпуска държавата, а даренията ще се запазят", коментира Цветанов.

Запитан може ли това да е провокация от Турция, Цветанов обясни: "Ние като отговорни политици не сме участвали в такива процеси. Водили сме се само и единствено от обществен интерес".
По думите му от външно министерство са предприели конкретните стъпки.

Цветанов: Депутат не е мръсна дума

Цветанов: Депутат не е мръсна дума

Пламен Нунев ще води вътрешната комисия в парламента