Пламен Нунев ще води вътрешната комисия. Това заяви Цветан Цветанов - досегашен председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност и председател на ПГ ГЕРБ малко след като бе гласувано неговото оттегляне от 44-то народно събрание

Той пожела обективност на журналистите. Българските граждани се нуждаят от малко по-позитивни и обективни неща, каза Цветанов без да споменава причината, поради която напуска парламента.

Цветан Цветанов вече не е депутат

Цветан Цветанов вече не е депутат

121 народни представители гласуваха "за", 7-"против" и 3 - "въздържал се"

Ние сме парламентарна република и от всички тези години 140 г. политиците са работили. От днес мога да защитавам депутатите - депутат не е мръсна дума. Няма по-добро от това да има политически партии. Когато те са системни, ще има прогнозируемост. Искаме системни политически семейства, заяви Цветанов.

Припомняме, повод за напускането на Цветан Цветанов от парламента бе закупеният от него седми апартамент, за който има информация, че е платен на по-ниска цена.

Относно думите на Корнелия Нинова, която постави четири условия на управляващите след като се разбра, че е имало опит от страна на Турция да се намесят в промените в Закона за вероизповеданията, Цветанов каза: "как може да искаш вето като не си изразил позицията си в пленарна зала. Мястото на народния представител е тук, дори да не ти се приемат текстовете, трябва да ги защитаваш. Не знам как обясняват позицията си пред своите избиратели".

Той призова за жертвоготовност. "Една тема, когато завземе толкова широко обществено внимание, трябва да направиш жертва. Не ми се говори, не искам да навлизам в тази полемика", заяви Цветанов.

"Това че правя много добре организацията и диалога със структурите, това е постоянна връзка. Аз съм жива връзка, която търси начин да реши проблемите. Изпитвам уважение към Нинова и Зарков, въпреки омразата, която те имат към ГЕРБ. Как може човек с повдигнато обвинение за пране на пари да оглавява листата на БСП", каза Цветанов.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ предстоят важни избори и за България, и за ЕС. Те ще бъдат ценностен избор. Избираме европейските ценности - демокрацията или популизмите, каза Карадайъ.

анкета

След оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Мнозинството в НС се разпада 3.6%

ГЕРБ затъва 31.3%

Бойко Борисов е велик 18.9%

Нищо 28.7%

Искам/чакам следващата оставка 17.4%

На 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Във връзка със скандала правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка. Оставки подадоха и двамата зам.-министри - Ваня Колева и Красимир Първанов.