БСП лъсна като невероятна драма, те са гуша за гуша. Тази позиция изрази пред БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Там има десет групи, всеки работи срещу всеки, анализира той ситуацията в червената партия. Госпожа Нинова е все по-сама, подчерта той. Нинова е невероятна политическа актриса, тя може да изиграе всяка роля, смята Гърневски. Най-добрата й роля щяла да е на лидерът, който щял да ликвидира БСП. Затова тя била най-удобната опозиция на ГЕРБ.

За Спас Гърневски президентът си направил ритуално самоубийство, сваляйки доверието си от властта. ГЕРБ оставили давещия се Радев сам да довърши това, което е започнал. Президентът се оттеглил от държавността. Той става един анонимен човек, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3
Обновена

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3

В обръщение към нацията президентът изтъкна, че България не е бунище

Румен Радев иска властта на премиера. Борисов има мисия-той лекува 70- годишните рани, нанесени от комунистическата партия на Нинова и Радев, изтъкна Гърневски. По думите му доходите растат, има икономически растеж. Кризи има във всяка страна, обясни той.

Кой създаде Миню Стайков, кой създаде Ветко Арабаджиев, кой създаде Николай Банев, попита Гърневски. Комунистите създали и Васил Божков. Той недоумява защо лидерът на БСП да е най-чиста. Дори свекърва й не гласувала за нея. Свекървата я разбирам с такава снаха, ама съседите не може да убеди да гласуват за нея, посочи депутатът.

Нинова ли е мизийската света Богородица, недоумява Гърневски. Той се притеснява някой да не спре активността на главния прокурор Иван Гешев.

Корнелия Нинова зове искащите промяна да чуят президента
Обновена

Корнелия Нинова зове искащите промяна да чуят президента

Радев бил последователен, а правителството - безперспективно