Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите за вота ни на недоверие само преди седмица. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира решението на държавния глава, станало ясно по-рано днес.

По нейни думи правителството на Борисов е превърнало България в сметището на Европа и на света, българите дишат най-мръсния въздух и стотици хиляди у нас са без вода.

Тя подчерта, че въпреки че вотът на недоверие не е минал математически, е получил широка обществена подкрепа извън парламента.

Нинова изрази мнение, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България.

Пряка намеса в разделението на властите, отговори Борисов на Радев

Пряка намеса в разделението на властите, отговори Борисов на Радев

"Никога не съм казвал че ще се кандидатирам за президент", заяви Борисов

"Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме", призова тя.

Според нея президентът е последователен - той посочва истинските проблеми и ги назовава, както е обещал на българските избиратели още при предизборната си кампания.

Нинова заяви, че не вижда знак на равенство между президента, БСП и ДПС - всеки от тях бил с различен политически профил. Тя бе категорична, че е нямало договорка между социалистите, ДПС и държавния глава за решението му.

"Нормално е да назоваваме общите проблеми на държавата - несправедливост, корупция, криза след криза. Какво по-честно и справедливо от това да излезеш и да назовеш проблема? И след като виждаш, че правителството няма решение за тези проблеми, да поискаш промяната и да предложиш такива решения", заяви тя.

Относно предстоящата си визита в Брюксел Нинова отбеляза, че ще има срещи в различни институции, на различни нива - в Европейската комисия - с еврокомисари, в Европейския парламент - с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации.

Караниколов не знаел, че досега президентът е подкрепял кабинета

Караниколов не знаел, че досега президентът е подкрепял кабинета

Той благодари на Радев за подкрепата въпреки сваленото доверие

Ще бъдат обсъдени теми като Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства.

Припомняме, в днешното си обръщение към нацията президентът остро разкритикува управлението и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. 

От своя страна премиерът определи действието на държавния глава като пряка намеса в разделението на властите. 

Росен Плевнелиев пък нарече сблъсъка между Радев и Борисов "генералска битка".

Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска битка

Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска битка

Било лъжа, че реформират валутния борд