"Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори, а днес сме съсредоточени върху споразумението. Днес го получихме, разгледахме го в нашите експертни групи и имаме някои бележки по него".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинов пред журналисти, след проведената среща при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Има политическа воля за четиригодишен мандат, а на партиите остава да го постигнат. "До довечера продължаваме, за да изчистим политическото коалиционно споразумение. Министри и постове - след това. Докато всичко не е окончателно, не бихме искали да го коментираме", каза Нинова.

БСП докрай ще работи за правителството

БСП докрай ще работи за правителството

Президентът потвърди, че БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата

Тя уточни, че ПП ще подпише коалиционно споразумение с всяка една от другите партии, които са коалиционни партньори. В коалиционното споразумение има предложение за структура на Министерския съвет, постове и структура. Според нея е абсурдно да има Министерство на държавните предприятия, а трябва да има Министерство на икономиката и индустрията. Нинова обаче нито потвърди, нито отрече дали ще застане начело на новото министерство.

Тя на няколко пъти повтори, че персоналните въпроси първо ще бъдат обсъдени с коалиционните партньори и на Националния съвет на партията. Тогава ще бъдат обсъдени структурата на Министерския съвет и евентуалните министри в кабинета на "Продължаваме промяната".

Темата за зеления сертификат за влизане в Народното събрание не е била обсъждана по време на срещата с държавния глава.

Нинова си пожела пълен мандат на новото НС

Нинова си пожела пълен мандат на новото НС

БСП поставили диагнозата: "паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свой"