Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че разбира отговорността на момента и отговорността, която се очаква от социалистите. България се нуждае от работещ парламент и работещо правителство. БСП даде своята експертиза и воля за промени, каза Нинова по време на консултациите при президента за съставяне на правителство.

БСП ще положи докрай усилия да има правителство и работещ парламент. За БСП е много важно веднага да започнат работа по бюджета за 2022 г., от 1 януари да не се вдига цената на тока, да се подпомогне икономиката и да се стабилизира здравната система. Ние отсега трябва да предвидим реформите с коалиционните партньори, като трябва да има обща визия за промените, настоя Нинова.

Нинова си пожела пълен мандат на новото НС

Нинова си пожела пълен мандат на новото НС

БСП поставили диагнозата: "паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свой"

БСП са ясни и последователни по темата за съдебната реформа. Проблемът е системен и независимо от това как се казва главният прокурор, трябва да се ограничат неговите правомощия, да се закрие специализираният съд и прокуратура и да се промени работата на КПКОНПИ.

Сред другите приоритети на "червените" са образованието и здравеопазването. Нинова вярва, че когато се направи коалиционното правителство, ще се реализират приоритетите на БСП през изпълнителната и законодателната власт.

От БСП в президентската институция дойдоха заместник-председателят на 47-о Народно събрание Кристиан Вигенин, зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров и "червените" депутати Христо Проданов и Ирена Анастасова.

БСП се събира във вторник да обсъди коалиционното споразумение

БСП се събира във вторник да обсъди коалиционното споразумение

Тя отказа и да коментира има ли вече оформен квотен принцип

Президентът Румен Радев се надява това да е последният цикъл от преговори за съставяне на кабинет. БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на мнозинството от хората, а не на малки овластени групи от задкулисието, посочи Радев.

Той високо цени положителната оценка на БСП за служебното правителство. Подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде положен на тази основа за излъчване на едно ефективно, устойчиво и редовно правителство от парламента, надява се Радев.

Обществото е дълбоко разделено социално, с растящи неравенства и бедност в резултат на порочен управленски модел. Затова Радев се надява БСП да имат сериозен принос в разрешаването на проблемите. Новото управление има нужда от силен социален вектор, но е изключително важен въпросът за справедливостта и законността, изтъкна Радев.

Той иска да чуе от БСП на какво са готови в разрешаване проблемите на хората.