Не са приемани предложения за промяна в устава и за избор на председател на БСП. Това заяви изпълняващият длъжността лидер на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след пленума на столетницата на "Позитано" 20.

Тя посочи, че 25 души внесли в Националния съвет своите идеи за промяна в устава. Тези идеи не са били гласувани днес и няма да бъдат включени в динения ред на Конгреса на столетницата, който предстои.

Нинова призова другарите от БСП да се ограничат с етикетите

Нинова призова другарите от БСП да се ограничат с етикетите

Витанов бил избран от червените евродепутати с тайно гласуване

На пленума е приет политическият доклад оценка за европейските избори и за подготовката за местни избори, поясни соцводачът.

Нинова акцентира, че е възложено на комисия от 17 души да допълни доклада с внесените предложения и допълнения и да се внесе на Конгреса.

Приет е и докладът и на Комисията по идейно развитие как "Визия за Европа" е била претворена в кампанията.

Комисия също се очаква да отрази предложенията и да допълни доклада.

"Това е, няма нищо драматично и нищо не се е променило от предварително начертания дневен ред и за Конгреса, и за днес. Моля да се успокоите", призова Нинова.

Станишев атакува остро Нинова

Станишев атакува остро Нинова

Включително за налагането на Петър Витанов за водач на БСП евродепутатите

На въпрос какво ще стане, ако бъде направено предложение да влезе промяна в устава за дневния ред Нинова заяви, че ако на Конгреса постъпи такова предложение, то трябва да се разгледа.

На днешния пленум нито е гласувано такова предложение, нито е допълван дневният ред на конгреса. Ако обаче бъдат внесени предложения от групата участници в националния съвет в Конгреса на партията и той ги приеме, ще бъдат разгледани, но ако ги отхвърли, няма да бъдат разглеждани, посочи Нинова.

Запитана как тълкува това, че пленумът е отказал тя да бъде част от работната група, която ще доработва доклада, Нинова заяви, че го тълкува като добро решение и не го смята за бламиране.

По думите ѝ този доклад се изготвя от комисия, която е колективен орган на Националния съвет.

БСП се съгласи на по-ниска субсидия

БСП се съгласи на по-ниска субсидия

Но не от 1 лев

"Ако беше прието аз да правя този доклад, щяха да бъдат оправдани някой съмнения за еднолична партия и намеса на лидера. Оценявам доста по-високо решението докладът да бъде допълван и преработван от 17 души и аз да не съм начело, за да няма после обидени", подчерта Нинова.

Запитана как би отговорила на обвиненията на лидера на ПЕС Сергей Станишев, соцводачът отбеляза, че "аз не си падам по сценарии, питайте сценаристите, които са ви го представили в лицето на г-н Станишев".

Тя заяви, че си е подала оставката и Конгресът щял да реши оттук нататък как да действа.

На конгреса няма да има нов избор на председател на БСП.

Георги Гергов с "остри стрели" срещу ръководството на БСП

Георги Гергов с "остри стрели" срещу ръководството на БСП

След като Петър Витанов беше избран за водач на делегацията на БСП в ЕП