Специалната комисия, която следва да вземе решение относно исканията на прокуратурата за сваляне на имунитетите на Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров и която има краен срок за работа до 18 юли, умишлено няма да завърши работата си в този срок. Тази прогноза даде в кулоарите на НС председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Това е опит да се заметат правосъдие, правораздаване. Сами чухте - комисия от 6 месеца, която за замита следи и да изпере Бойко Борисов. Позволете да прогнозирам, че когато наближи този срок (18.07), председателят на тази комисия ще поиска удължаване на срока. И така докато, те сами казаха, не направим конституционна реформа. Т.е. спасение на заподозрени в престъпления дори през Конституцията", каза соцлидерката.

И прогнозира - все по-малко била оптимист, че новосъздаденият кабинет "Денков" ще издържи дълго. Освен това - в ход е и взаимно изпиране между Бойко Борисов и Кирил Петков, което било "напълно неразбираемо".

"Тези, които арестуваха Борисов, оказало се незаконно, сега му пазят гърба. Шокиращ е фактът, че искането за създаване на такава комисия е подписано единствено от ПП и ДБ, а не и от ГЕРБ. Явно ПП и ДБ искат да пазят Борисов", съзря план Нинова.

За идеята за създаване на парламентарната комсиия, която по различен досега начин да процедира при искане на депутатски имунитети, се разбра от изтеклия запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната". Точката за създаването й вече е и факт, след като бе входирана като първа поред в днешното заседание на НС от "Продължаваме промяната" и предстои да бъде гласувана.

БСП е категорична - ще гласуват против създаването на комисия по имунитетите, а ако такава бъде създадена, а партията няма да излъчи представители в нея.