БСП няма да следват на сляпо нито новите политически субекти в парламента, нито ГЕРБ, нито ДПС. БСП не е празен чек, който всеки да ползва както намери за добре, а "червените" са последователни и принципни. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по повод вчерашното провалено пленарно заседание.

Вчера се случили събития за различни интерпретации, но според социалистите грешни. БСП не подкрепили вчерашния дневен ред и били определени като статуквото, но след това подкрепили закриването на специализираните съдилища и прокуратура и били определени като соросоиди. Мнозина се питали къде е и коя е БСП.

Това Народно събрание напът да отврати избирателите, притеснен Вигенин

Това Народно събрание напът да отврати избирателите, притеснен Вигенин

Партиите вече гледали към предсрочни избори и правели пропаганда чрез парламента

Всеки може да има собствено мнение, но никой не може да има собствени факти. БСП са единствените, които не са се отметнали от това, което правят. Приоритет пред социалистите са здравната криза, доходите, бедността, помощта за икономиката. Темите не се включили в дневния ред и заради това "червените" не го подкрепили.

Ние следваме нашия дневен ред, нашата програмата и нашите обещания - разграждане модела "Борисов" до край, мерки за икономиката и хората, ред и правила в държавата и ИК за прозрачен и честен процес. Който няма нужда от нас, нека следва своя дневен ред, но нека знае, че няма да позволим това да стане за сметка на БСП, на авторитета на БСП и хората, които ни следват, категорична бе Нинова.

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Изборните правила са важни, но по-важни са хората, настоя Нинова

Социалистите недоволстват, че техни предложения не са включени в дневния ред