"Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка няма цвят." Това написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова. Постът на червената лидерка е във връзка с вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, че в новия бюджет ще бъдат отделени 150 млн. лв. повече за хората с увреждания.

Борисов иска самолети, годни за охрана и за бой

Борисов иска самолети, годни за охрана и за бой

За Борисов в важно самолетите да са нови

"Нека покажем на Борисов, че свърши времето, в което можеше с раздаване на милиони да купува послушание. Обещаните 150 млн. няма да решат проблемите, без промени в законите", категорична е Нинова.

Тя допълва, че още през месец юли БСП са внесли в Народното събрание законопроект за личната помощ, изготвен заедно с майките на деца с увреждания.
"Два месеца и половина отлежава на бюрото на Караянчева. Досега можеше отдавна да е факт. Когато трябва да уредят някой бизнесмен, законите се приемат за 24 часа. А майките стоят четири месеца в палатките с децата си", захапа социалистката.

Майки на деца с увреждания: "И преди, и след 18 г. сме важни колкото магистралите"
Обновена

Майки на деца с увреждания: "И преди, и след 18 г. сме важни колкото магистралите"

Липсата на Закон за личната помощ и безхаберието на държавата изкара майките на протест

Според Нинова управляващите се опитват да лъжат, да разделят и да противопоставят майките.

"Онзи ден на среща с тях една майка сподели, че някои от децата вече не са живи. Помните ли как започна всичко? Отказаха да ги пуснат в парламента на среща с нас, защото носели рекламни материали. Рекламните материали бяха надписите на гърдите им - "системата ни убива". Нека застанем до тях и им покажем, че няма да го допуснем. Системата може да се промени", пише още Нинова.

Явлението "Системата ни убива"

Явлението "Системата ни убива"

Майките на деца с увреждания ни изнасят урок и вместо да стоим и да гледаме, е най-добре да ги подкрепим. Нищо чудно да се научим как да отстояваме правата, които уж ни гарантира Конституцията

Припомняме, вчера в 13 града в страната имаше протести на майките на деца с увреждания. В някои от градовете се стигна се до затварянето на ключови пътища и кръстовища. 

Пресилва се, че законът за хора с увреждания е осакатен според Бисер Петков

Пресилва се, че законът за хора с увреждания е осакатен според Бисер Петков

Основните неща в законопроекта били запазени