Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в профила си във "Фейсбук" темата "Лаура Кьовеши", която е фаворит да бъде избрана за европейски главен прокурор.

"Страх лозе пази, но е късно за пазача. Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция", пише соцлидерът. 

Борисов обещал да подкрепим Кьовеши за главен прокурор на ЕС

Борисов обещал да подкрепим Кьовеши за главен прокурор на ЕС

В телефонен разговор с Людовик Орбан

Позицията ѝ продължава по следния начин: "Тази седмица му зададох въпрос в парламента - ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност. Чудя се да се смея ли, да плача ли? Когато имаше двама кандидати, Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра."

"Късно ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време ви е за притеснения. Изразявам личното си мнение - подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани. Желая й успех!", зъвършва председателката на БСП.