Министър-председателят Бойко Борисов се е провалил и в трите си мандата. Тази позиция заяви соцлидерът Корнелия Нинова по време на заседание на Националния съвет на БСП.

Нинова скочи, че Борисов не е успял нито в мисията си да залови престъпниците, нито при строежа на магистралите, нито в обединението.

В БСП няма вътрешна опозиция за модернизацията на армията
Обновена

В БСП няма вътрешна опозиция за модернизацията на армията

Левицата си запазва правото да следи за корупция

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", ядоса се лидерът на червените.

По думите й настоящата роля на премиера като обединител на Западните Балкани и Европа и Русия също не се реализира.

Томислав Дончев: Срещата ЕС-Западни Балкани беше безспорен успех

Томислав Дончев: Срещата ЕС-Западни Балкани беше безспорен успех

Не трябва да оставяме темата Западни Балкани да отшуми

"Днес той е в ролята на обединител - обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен от всякога", акцентира Корнелия Нинова.

БСП обаче са готови с алтернатива - "Визия за България". Социалистите ще представят визията си на 21 юли на национално съвещание. По проекта работили и експерти, които не са част от партията. Визията включвала и предложения на учените от БАН.

Измамите на митниците също тревожат соцлидера. И в тях тя вижда неуспеха на министър-председателя.

"Времето показва истината", отсече Нинова и добави, че по време на вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха акцент на левицата. Те получили критики за липса на аргументация.

"Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Изпълнителят на БАЦИС опровергава манипулациите на системата

Изпълнителят на БАЦИС опровергава манипулациите на системата

Притеснен е, че публикации започват да уронват престижа на компаниите в консорциума