За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство - каквото реши президентът Румен Радев. Ако реши да бъде при насq ще направим всичко възможно да съставим кабинет. Toва заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова в студиото на БиТиВи.

С търпение, разум и аргументи Нинова ще се опита да върне на масата на преговорите ПП и ИТН, ако третият мандат бъде даден на БСП. Две са грешките, които Нинова открои в работата на правителството - нарушената комуникация в коалицията и липса на управленска програма

Борис Попиванов: Партиите се подготвят за избори

Борис Попиванов: Партиите се подготвят за избори

И двете страни плашат обществото с апокалипсис

"Искаме ли да продължим с промяната, която наложихме или искаме да върнем статуквото", запита Нинова.

Тя обясни, че икономически в момента държавата е добре. Промишленото производство расте с 20.1%. Има ръст в търговията на едро и дребно с 5%, ръстът в строителството е 5.8%. Има ръст на БВП за първото тримесечие на 2022 г. с 4.1%, похвали се Нинова.

Георги Ангелов: Държавата може да натисне цената на бензина

Георги Ангелов: Държавата може да натисне цената на бензина

Тъй като България ползва изключение от ембаргото на руския петрол

Инфлацията, цените, обедняването и неравенствата остават като нерешени проблеми, смята Корнелия Нинова.

Според нея антикризисните мерки няма как да се случат, ако има служебен кабинет. Изключително важно е да се направи правителство.

Рано или късно ще стигнем до таван на цените наесен, е уверена Нинова, която обясни, че на налагането на таван на цените се противопоставят ПП и ДБ.

Според депутата от БСП и зам.-председател на 47-ото народно събрание Кристиян Вигенин в момента се намираме в "окото на бурята".

Кирил Петков намекна, че би подкрепил кабинет с мандат на "Демократична България"

Кирил Петков намекна, че би подкрепил кабинет с мандат на "Демократична България"

Премиерът в оставка иска реформаторско мнозинство

В студиото на БНТ той посочи, че все още не се водят разговори за управление - имало много неща за осмисляне. За него третият мандат е възможен, ако партиите се договорят за определени цели и законопроекти. Още било рано да се говори за премиер с третия мандат, като на финала щяло да е ясно името на премиера.

Най-лесно е да кажем - отиваме на избори, подчерта той. Не всичко е загубено, има реален потенциал, убеден е социалистът. С ясно разписани ангажименти коалицията може да продължи да работи.

Според него лидерите в управлението не са проблем. По-големият въпрос е не кой участва в правителството, а какво прави. И според Вигенин от партия "Продължаваме промяната" (ПП) вече се готвят за избори.

За ДБ следващите избори носят партийна полза, но нищо добро за страната

За ДБ следващите избори носят партийна полза, но нищо добро за страната

Ако ДБ получи третия мандат, ще прави технократско правителство без ГЕРБ